מתכונים בריאים

בעקבות גילוי רגישות של בנותיי ושלי למוצרי חלב לפני כארבע שנים ומעבר שלי לצמחונות לפני כשנתיים,
החלטתי לתור אחר מאכלים עשירים אשר יזינו אותנו במשך כל היום.
קיים בי רצון עז להשפיע לבריאות והבראה בדרכי שלי ולכן בחרתי להשתתף בפרויקט 'מזון מקיים' של היחידה הסביבתית במועצת רמת הנגב  אשר מטרתו לשפר את התזונה בקרב קהילת רמת הנגב לתזונה נכונה ואורח חיים בריא דרך סדנאות לגיל הרך וסדנאות משפחתיות.
חשוב לי לשתף אתכם בידע שרכשתי עד כה מניסיוני במטבח , במרפאה האינטגרטיבית ובחיים ולהכיר לכם עולם של אוכל בריא שהוא גם טעים במיוחד.
כאן תמצאו שלל מתכונים טעימים, בריאים ומלאים באהבה.
לכם נשאר רק ללקק את האצבעות.

 
 
 
חטיף אנרגיה לדרך

מרכיבים:IMG_20130804_075437
250 ג' שיבולת שועל עבה(2 כוסות וחצי)
4 כפות שמן קוקוס (לא חלב קוקוס)

4 כפות דבש
1 כפית קינמון
קורט מלח

תוספות:
1/2 כוס חמוציות / תמרים חתוכים / אגוזים /
זרעי חמנייה בקיצור כל מה שאוהבים

אופן ההכנה:
את השיבולת קולים בנפרד בחום בינוני כ-20 דק' עד להשחמה.
בסיר נפרד מביאים את שאר החומרים (פרט לתוספות) לסף רתיחה ומורידים מיד מהאש.
מערבבים את שיבולת השועל, התערובת החמה והתוספות היטב ומשטחים בדחיסה בתבנית מרובעת.
יש לצנן את התערובת לפחות חצי שעה במקרר ולאחר מכן לחתוך לריבועים, מומלץ לשמור בהקפאה.

——————————————————————————————–

דובשניות שיפון מלא
מרכיבים:DSCF9333
2 כוסות קמח שיפון מלא
1 שקית אבקת אפייה 

1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית מלח
1/3 כוס סילאן
1/3 כוס דבש
1/3 כוס שמן קנולה
1 ביצה

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר (עם וו לישה) את החומרים היבשים בלבד ולאחר מכן יש להוסיף את שאר המרכיבים לתערובת (מרקם מעט דביק).
יוצרים כדורים קטנים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דק' או עד לקבלת סדקים קלים בעוד שהעוגיות רכות למגע.

——————————————————————-
פנקייקס אפונה
החומרים (ל-14 פנקייקס):
3 כוסות אפונה קפואה
1 גביע (180 גרם) יוגורט כבשים/ עזים
1/3 כוס גבינת עזים קשה
1/4 כוס (35 גרם) קמח מלא 70%
1/4 כוס נענע, קצוצה דק
1 בצל קטן קצוץ דק
2 ביצים גדולות (L)
לטיגון:
שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים כ3/4 מצקת מהבלילה ומטגנים במחבת במעט שמן זית
————————————————————————————–

עוגת שוקולד  ללא מוצרי חלב

טעימה באופן מפתיע, הילדים לא הפסיקו לבקש "אפשר עוד?" המרכיבים:

עוגת שוקולד ללא חלב


3/4 כוס שמן
1 כוס דבש / סילאן
2 ביצים
1 ועוד 1/2 כוס חלב קוקוס
1 ועוד 1/4 כוס קמח מלא 70%
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס קקאו

אופן ההכנה:
בוחשים הכל בקערה אחת.
יוצקים לתבנית צורה לפי בחירה.
אופים בחום 170 מעלות כ – 40 דק' או עד שסכין ננעצת במרכז ויוצאת יבשה.

רוטב שוקולד שאי אפשר להפסיק ללקק..
חצי מיכל קרם קוקוס
חצי כוס טחינה
4 כפות גדושות קקאו
חצי כוס דבש / סילאן

——————————————

מאפינס פיצה
המרכיבים ל-8 מאפינס: 
3 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה / זית
2 כוסות קמח מלא 70%
1כוס חלב סויה/ אורז/ שיבולת שועל
200 גר' גבינה לבנה עזים
50 גרם גבינה קשה עזים
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות,

1 שקית אבקת אפיה
אורגנו טימין, מלח פלפל לפי הטעם
חופן זיתים ירוקים או שחורים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר .
יוצקים לתבנית מאפינס עד לגובה שלושת רבעי הכוס.
אופים במשך 20 – 25 דק'
בחום 180 מעלות

————————————————-

גלידת שוקולד קוקוס טבעונית
 
המרכיבים ל-4 מנותגלידת שוקולד טבעוניתDSCF9991
100 גרם שוקולד מריר איכותי, פרווה
3/4 כוס נוזל או קרם קוקוס
1/2 כוס קשיו לא קלוי
1/2 1 כפות שמן קוקוס
2-3 כפות סוכר חום
5 פולי קקאו שלמים, לא קלויים (לא חובה)
 
3 כוסות קרח
 
להגשה: שוקולד צ'יפס מריר, פרווה
אופן ההכנה: 
  1. טוחנים את כל המרכיבים מלבד הקרח והשוקולד צ'יפס בבלנדר חזק מאד, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק.
  2. מוסיפים את הקרח וטוחנים תוך כדי דחיסה עד שמתקבלת גלידה רכה. מעבירים לצלוחיות, מעטרים בשוקולד צ'יפס ומגישים.

—————————————————————————————————————————–

מיונז טבעוני (קשיו-נז)
1 כוס קשיו
2 כפות בצל חתוך
1 כפות חומץ בן יין
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4כפית חרדל
3 כפות שמן פשתן או שמן זית
1 כף אגבה או סילאן
1/2 כוס מים
 
אופן ההכנה:
  1. משרים את הקשיו במים ללילה
  2. מערבבים את כל החומרים במעבד המזון עד לקבלת מחית חלקה. אם תרצו שה"קשיו-נז" יהיה נוזלי יותר הוסיפו עוד מים מהמשרה.

——————————————————————————————————————————-

ממרח עדשים כתומות
1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב.
1/2 2 כוסות מים רותחים
1 שן שום
לימון
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את העדשים במים הרותחים כ-20 דקות בסיר מכוסה, עד שהעדשים מתרככות.
  2. מוציאים לקערה, מצננים, כותשים את שיני השום, סוחטים את הלימון ומוסיפים לעדשים.
  3. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מערבבים ומצננים.
  4. אפשר להעביר למעבד מזון ולעבד למרקם חלק לגמרי.
 —————————————————————————————— 
ממרח פלפלים (פיקנטי)
6 פלפלים בכל מיני צבעים
1 פלפל מהסוג החריף (אופציה)
4 שיני שום
4 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור
 
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הפלפלים ל-2, מוציאים את הראש ואת הגרעינים. מניחים את הפלפלים על נייר אפייה בתבנית כשהקליפה כלפי מעלה. קולים מתחת לגריל התנור, בחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות, עד שרואים שהקליפה נחרכת.
  2. מוציאים את הפלפלים ושמים בשקית כדי לתת להם להזיע, אחרי כמה דקות מוציאים מהשקית ומקלפים אותם.
  3. שמים הפלפלים הקלופים במעבד מזון, מוסיפים את השום, מוסיפים שמן זית, חומץ מלח ופלפל. וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. 
——————————–————————————————————————————————
 
מלבי טבעוני
מצרכים:
1 כוס קרם/חלב קוקוס
1 כוס מים
3-2 כפות סוכר / אגבה, או לפי הטעם
3-2 טיפות תמצית וניל
2 כפות גדושות מאוד קורנפלור, מומסות במעט מים קרים
 אופן ההכנה:
בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את חלב הקוקוס והמים ומוסיפים לו את שאר החומרים 
מערבבים מהר למניעת גושים במטרפה עד שהתערובת מסמיכה מעט ומיד מורידים מן האש
מעבירים לכוסות אישיות ומצננים במקרר
לציפוי ניתן לבזוק מעל, סילאן, מייפל, אגבהשבבי קוקוס קלויים, פיסטוקים …מה שאוהבים
—————————————————————————————  
עוגת גלידת מנגו טבעית ללא אפיה מתוצרת מקומית
אני תמיד אוהבת לחבר במטבח שלי מתכונים  מהירי הכנה מבלי לוותר על הבריאות.IMG_20130502_113831
את העוגה הזו ניתן להכין חצי שעה לפני שהאורחים באים לחג וליהנות מעוגה צוננת לימי אביב חמים
6-8 מנות תבנית בקוטר 26
מצרכים:
לתחתית העוגה:
1 כוס אגוזי פקאן
1 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס אגוזי קשיו
3 תמרים מג'הול
 
מרסקים את תערובת האגוזים במעבד מזון, לפירורים דקים.
מוסיפים את התמרים וממשיכים לרסק עד לקבלת תערובת אחידה.
משטחים על נייר אפייה בתוך התבנית ומהדקים עם הידיים ליצירת שכבה עבה ופריכה.
 
 למילוי גלידת מנגו:
 1/2 קילו מנגו טרי ובשל מקולף ומגולען שהוקפא מראש.
 פירות בשלים הם מתוקים יותר לכן ניתן להמתיק מעט בממתיק טבעי כמו דבש או מולסה, מייפל/ אגבה
  250 גר' יוגורט עזים מקומי (אני משתמשת בד"כ במוצרי חלב עזים של צאן בארותיים/ חוות נאות/ חוות קורנמל)
3 כפות דבש (של 'בית הדבש' מקדש ברנע)
2 כפות ממרח שקדים
 
מרסקים הכל במעבד מזון.
יוצקים מעל תחתית העוגה ומקפיאים.

Pin It